Enlaces / Enllaços / Links

diumenge, 19 d’abril del 2009

Celebració d’una xerrada sobre el “Procés de Bolonya”

El dia 16 d’abril del 2009 a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació, en un altre acte promogut pels Estudiants BiD, es va celebrar una xerrada sobre el Procés de Bolonya.

Jordi, estudiant expulsat de la Universitat Autònoma de Barcelona(UAB), Eudald, representant de la Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants (CAE) i Hernán, representat de l’Assemblea de Barri de Sants van parlar sobre com va anar tot el procés que va acabar amb 32 alumnes expedientats i 6 expulsats de la UAB; sobre què és el Procés de Bolonya, qui l’ha promogut, quin és l’objectiu dels impulsors i com afecta aquest als estudiants; i sobre què és l’Assemblea de Barri de Sants, la seva història i evolució i els seus objectius.

La xerrada es va celebrar de manera distesa davant d’uns 20 estudiants, després de la presentació de la xerrada, del que és Estudiants BiD i dels conferenciants per part d’en Marcel, en Jordi va explicar detalladament les mobilitzacions estudiantils per tal d’aturar la implantació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES) i com, fins al moment s’ha pogut aconseguir la moratòria a la Facultat de Filosofia de la UB, tot i les repressions patides i la imposició per part del deganat de l’autònoma de l’EEES evitant la participació dels representants dels alumnes al claustre.

Seguidament, va intervenir l’Eudald i va posar al corrent als assistents de què és el Procés de Bolonya, com ha estat promogut per l’Organització Mundial del Comerç (OMC) i com la presa de decisions de les universitats catalanes i espanyoles es veu subjecta a les empreses, a causa del deute econòmic d’aquestes. Estudiants BiD ha aprofitat la jornada per començar a establir contacte amb la CAE per tal de mantenir informats als membre de la Facultat sobre el moviment
estudiantil.

Darrerament, Hernán ens va presentar l’ens al que representa, va fer un breu resum de la seva creació i història i va exposar els objectius d’aquesta. La nostra facultat forma part del barri de Sants i s’ha d’implicar en el moviment social d’aquest.

Per finalitzar la xerrada, els conferenciants van respondre a les qüestions plantejades pels assistents.

Des d’aquí, seguirem informant-vos de l’evolució de la implantació del EEES i del moviment estudiantil, i us animem a que vingueu a la propera assemblea el dimecres 22 d’abril del 2009.

ESPORGUEM BOLONYA!


Voldríem agrair a en Jordi, estudiant expulsat de la UAB, a l’Eudald, representant de la CAE i a l’Hernán, representat de l’Assemblea de Barri de Sants totes les seves explicacions que han fet possible posar-nos més al corrent de la situació de les universitats i del nostre barri; també voldríem mostrar el nostre agraïment a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació per proporcionar-nos l’espai per la xerrada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada